Organisatie, hoe krijg je het voor elkaar?

22 februari 2016


Organisatie, hoe krijg je het voor elkaar?
Heb jij dat ook wel eens?

Dat je veel te doen hebt? Dat je duidelijk hebt gesteld wanneer je wat doet? En dat je dan denkt het echt helemaal voor elkaar te hebben?

Wanneer er veel factoren spelen bij een activiteit die ik organiseer maak ik gebruik van een systeem zodat ik zeker weet dat ik niets vergeet. Of dit nu het organiseren van een concert, een feest, een huwelijk of gaan op een lange vakantie betreft, het is echt handig!    Mijn Systeem   en een Leeg Schema

Dit keer had ik het echt voor elkaar, ruim van te voren programma, presentatie, kaartjes in orde.

Tot de dag van het concert!

Alles al klaar gezet om 5 uur zodat ik vlak voor het concert alleen nog even de laptop aan moest sluiten. Mijn laptop komt het laatst omdat er altijd wel iets veranderd in het programma, door ziekte of door specifieke voorkeuren. Ook nu in overleg toch nog even snel wat veranderd. Maar verder alles al helemaal klaar….HEERLIJK!

De zaal kom ik binnen, kijk tevreden rond dat alles al goed staat, de vleugel, de beamer, het scherm, zelfs het verlengsnoer is al aangesloten.
 
Ken je dat gevoel?
Dat je alles goed hebt voorbereid, alles goed gepland en alles gewoon lekker loopt??

Nu even mijn laptop inpluggen.   OEPS!


Even over het hoofd gezien dat ik een nieuwe laptop had en dat mijn beamer hier niet op kon aansluiten. Maar wat is er belangrijker tijdens een concert? Het geluid of het beeld? Dan is de keus toch snel gemaakt en het concert begon gewoon.​


Wat was nu zo fantastisch?

Terwijl ik mij kon concentreren op mijn leerlingen, samen met het publiek genoot van de muziek, werd er hard gewerkt om de presentatie toch voor elkaar te krijgen.
En na een kwartier werden alle optredens ondersteund door beelden, foto's en video's.

HIER staan alle foto's en video's!

Dankzij de mensen die om mij heen staan, mijn team, kan ik mij concentreren op dat waar ik goed in ben en uit handen geven waar ik minder goed in ben of wat mij teveel tijd kost.

Dus wanneer je uitbesteed waar jij minder goed in bent, wat je echt veel energie kost of wat jou teveel tijd kost dan houd je tijd en energie over voor de zaken die jij graag doet zoals bijvoorbeeld piano spelen!

Want muziek maken levert je energie, is een heerlijke uitlaadklep en is fantastisch om ook met anderen te doen.

                                             GUN JEZELF DIE TIJD!

Wil jij delen...
- Welke zaken heb jij uitbesteed om te zorgen dat je tijd overhoudt voor leukere activiteiten?
- Van welke muziek krijg jij veel energie?


About the Author

Karin van Toor

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Leave a Comment:

All fields with “*” are required